Ημερομηνία έκδοσης :

Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης Fortnite στον κόσμο;

Επτά χρόνια μετά την κυκλοφορία του Fortnite από την Epic Games, εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να παίζουν αυτό το παιχνίδι, ενώ το Battle Royale έχει σημαντικό πολιτιστικό αντίκτυπο. Όμως, τι είδους παίκτες εκμεταλλεύτηκαν όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του βιντεοπαιχνιδιού για να ξεχωρίσουν στην ανταγωνιστική σκηνή του Fortnite το 2024; Ποιοι είναι οι καλύτεροι παίκτες Fortnite στον κόσμο αυτή τη στιγμή;
MILOS VASILJEVIC
Author
Είναι ο εγκέφαλος πίσω από το συναρπαστικό μας περιεχόμενο, καθώς αξιοποιεί την εκτεταμένη δημοσιογραφική του εμπειρία για να δημιουργήσει συναρπαστικές αθλητικές ειδήσεις και διορατικές προβλέψεις στοιχημάτων. Το πάθος του για το παιχνίδι και το ταλέντο του στην αφήγηση ιστοριών διασφαλίζουν ότι οι αναγνώστες μας είναι πάντα αφοσιωμένοι και ενημερωμένοι. Κάθε κομμάτι που γράφει προσφέρει μια μοναδική και εξειδικευμένη οπτική.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

  • Η έννοια της ανταγωνιστικής σκηνής ήταν ανύπαρκτη όταν η Epic Games ξεκίνησε να αναπτύσσει το Fortnite: Battle Royale.
  • Για πολλούς εκλεκτούς παίκτες του Fortnite υπήρξε ίσως μια εφήμερη στιγμή δόξας. Στη συνέχεια όμως σημειώθηκε μια πτώση σε σχετική απαξίωση και για κάποιους πλήρης λήθη.
  • Όλη η προσπάθεια που καταβάλλεται για την επιλογή ενός συνεργάτη κορυφώνεται, μεταξύ άλλων, σε μια εκπληκτική επίδειξη των καλύτερων ικανοτήτων του ανταγωνιστικού Fortnite.

Setty & Kami (στιγμιότυπο οθόνης youtube.com/@kamifn01)

Το πραγματικά συναρπαστικό ανταγωνιστικό παρελθόν του Fortnite

Όταν το Fortnite κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2017, απογειώθηκε σαν πύραυλος, και από τότε οι τακτικές αναβαθμίσεις βοήθησαν να διατηρηθεί το ενδιαφέρον. Τα crossover events πυροδοτούσαν ανέκαθεν το ενδιαφέρον του διαδικτυακού κοινού. Τα φόρουμ ζωντανεύουν μετά από κάθε αναβάθμιση.

Η ιδέα μιας ανταγωνιστικής σκηνής ήταν ανύπαρκτη όταν η Epic Games ξεκίνησε να αναπτύσσει το Fortnite: Battle Royale. Επίσης, δε φαντάζονταν ότι το παιχνίδι θα γίνει τόσο γνωστό και αγαπητό στο κοινό. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν αυτή την ιστορία, καθώς επαναλήφθηκε σε πολλά αγαπημένα βιντεοπαιχνίδια που τελικά εντάχθηκαν στο χώρο των eSports.

Recomended bookmakers

Εως και 125 EUR Εγγραφή
Εως και 122 EUR Εγγραφή
Εως και 100 EUR Εγγραφή

Αν και η πλειοψηφία των αρχικών επαγγελματιών από την εποχή του Skirmish, όπως ο Austin «Morgausse» Etue (ο νικητής Fortnite Summer Skirmish 2018, του πρώτου επίσημου τουρνουά Fortnite, το οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες), δεν είναι πλέον ενεργοί στο παιχνίδι, όλοι τους γνωρίζουμε. Για πολλούς εκλεκτούς παίκτες Fortnite αυτή είναι κατά βάση η ιστορία: ίσως μια φευγαλέα στιγμή φήμης, ακολουθούμενη από μια πτώση σε σχετική ασημαντότητα, και για κάποιους, πλήρης λήθη. Δεν είναι πολλοί αυτοί που έχουν καταφέρει να μπουν στο Αρχειακό ιστορικό Battle Royale του Fortnite.

Ακολουθώντας την εποχή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το κορυφαίο επίπεδο ανταγωνισμού Fortnite ξεκίνησε με το εναρκτήριο Fortnite Championship Series (FNCS) το Σεπτέμβριο του 2019. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν ακριβώς 17 FNCS, με εκατοντάδες συμμετέχοντες στο τελικό λόμπι κάθε εκδήλωσης. Κατά τη διάρκεια των δυόμισι και πλέον ετών από την εναρκτήρια FNCS στη σεζόν X, 132 διαφορετικοί παίκτες (τουλάχιστον στη North America East ή NAE), από τον «Fiber» και τον «Fryst» μέχρι τον «Bizzle» και τον «Bugha», έχουν κερδίσει τουλάχιστον μία victory royale.

Εδώ βρίσκεται ο πλούτος και η γοητεία του ανταγωνισμού του Fortnite, αγαπητοί μας αναγνώστες. Παίκτες υψηλού επιπέδου όπως αυτοί έχουν συμμετάσχει σε χιλιάδες κύπελλα χρηματοδότησης και παιχνίδια FNCS, το καθένα με τις πολύ μοναδικές και αξιομνημόνευτες εποχές του, με μοναδικούς χάρτες και λάφυρα. Αυτά τα γεγονότα έλαβαν χώρα σε μερικά παιχνίδια, το καθένα με τους δικούς του νικητές και ηττημένους, το καθένα με μια μοναδική ιστορία. Οι δραστηριότητες γύρω από αυτά τα παιχνίδια είναι απίστευτα περίπλοκες και έντονα ανταγωνιστικές, προκαλώντας ίδια επίπεδα ευτυχίας και δυστυχίας.

Εξίσου συναρπαστική με τους πραγματικούς τελικούς είναι και η ιστορία του πως ένας παίκτης προκρίνεται στον μεγάλο τελικό του FNCS. Όλη η απίστευτη προσπάθεια που καταβάλλεται για την επιλογή ενός συνεργάτη, την εξασφάλιση μιας θέσης κατάταξης και την επιμονή κατά τη διάρκεια των εξαντλητικών εβδομάδων πρόκρισης κορυφώνεται σε μια καταπληκτική επίδειξη των καλύτερων ικανοτήτων του ανταγωνιστικού Fortnite. Κάθε πίνακας κατάταξης Fortnite Tracker (η κατανομή των κατατάξεων για σχεδόν τριάμισι εκατομμύρια χρήστες Fortnite που έχουν εντοπιστεί, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα ιδιωτικά προφίλ) έχει μια συναρπαστική ιστορία για τους ανθρώπους που είναι αρκετά ταλαντούχοι ώστε να συμμετέχουν σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια που δημιουργήθηκε ποτέ.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο ανταγωνισμός στο Fortnite έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του και θα αρχίσει να μειώνεται. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός ακούγεται εδώ και πολύ καιρό. Ο «Comp» μπορεί όντως να πεθάνει κάποια στιγμή, αλλά αυτό που πραγματικά κάνει το παιχνίδι να ξεχωρίζει είναι οι απίστευτα συναρπαστικές ιστορίες που πλαισιώνουν κάθε ένα από αυτά τα τουρνουά. Αυτές οι ιστορίες δίνουν σε κάθε νέο FNCS μεγαλύτερο νόημα μέσα στο διαρκώς διευρυνόμενο ανταγωνιστικό σύμπαν του Fortnite.

Έτσι, ποιοι παίκτες διακρίνονται στην κορυφή της ανταγωνιστικής σφαίρας του Fortnite; Μπορούμε να απαριθμήσουμε, ας πούμε, τους 5 κορυφαίους; Ας προσπαθήσουμε…

Ποιοι είναι οι καλύτεροι παίκτες Fortnite στον κόσμο;

Το Fortnite έχει αλλάξει εντελώς τη διάσταση του παιχνιδιού τα τελευταία χρόνια, εισβάλλοντας στη σκηνή των eSports. Οι κατατάξεις των παικτών είναι ένα θέμα που αναδεικνύεται συχνά όταν συζητάμε για τον «comp» του Fortnite. Οι οπαδοί διαρκώς αναρωτιούνται ποιος είναι ή ήταν ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, όπως και σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα στον κόσμο. Ως θεατές και υποστηρικτές, είμαστε ιδιαίτερα περίεργοι για αυτές τις πληροφορίες και συμμετέχουμε σε ένθερμες συζητήσεις για να μάθουμε περισσότερα. Εμείς στην Bookmaker Expert χρησιμοποιήσαμε μια αναλυτική μεθοδολογία, εξετάζοντας τόσο δεδομένα επιδόσεων στον πραγματικό κόσμο όσο και στατιστικές αναλύσεις για να προσδιορίσουμε τους 5 κορυφαίους επαγγελματίες παίκτες Fortnite στον κόσμο αυτή τη στιγμή (συμπεριλαμβανομένου αλλά όχι αποκλειστικά του 2024).

Έτσι λοιπόν καταλήξαμε στην παρακάτω λίστα.

# 5 Kyle Giersdorf

Οι περισσότεροι άνθρωποι που παρακολουθούν το ανταγωνιστικό Fortnite γνωρίζουν αναμφίβολα τον Kyle «Bugha» Giersdorf και την απίστευτη απόδοσή του στο πρώτο και μοναδικό Fortnite World Cup το 2019. Αφού κατέρριψε το ρεκόρ των 40 εκατομμυρίων παικτών για να κερδίσει το πολυπόθητο τρόπαιο, ο Αμερικανός εξέπληξε την κοινότητα του Fortnite. Παρόλο που στον τελικό αναμετρήθηκε με 99 από τους μεγαλύτερους παίκτες Fortnite παγκοσμίως, στον σόλο διαγωνισμό, ο Bugha κατάφερε να υπερισχύσει και να ξεπεράσει τους αντιπάλους του. Πέραν του ότι έγινε ο κορυφαίος παίκτης eSports με τα υψηλότερα κέρδη από τα έσοδα του τουρνουά, το τεράστιο χρηματικό έπαθλο των 3 εκατομμυρίων δολαρίων για τη νίκη του στο τουρνουά τον έκανε επίσης ένα από τα εμπορικά πρόσωπα Fortnite. Συγκεκριμένα, ως μέρος της σειράς Icon Series Fortnite, έλαβε από την Epic Games το 2021 μια στολή σχεδιασμένη με το ομοίωμά του στο παιχνίδι.

Όμως, για τον Bugha δεν ήταν αρκετό να κερδίσει το χρηματικό ποσό που του άλλαξε τη ζωή και να αφήσει το στίγμα του στα χρονικά του Fortnite. Στις πιο πρόσφατες εμφανίσεις του σε τουρνουά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, επέδειξε τον ίδιο ζήλο και την ίδια αποφασιστικότητα για τη νίκη. Το 20χρονο παιδί-θαύμα από την Πενσιλβάνια είχε μια φανταστική χρονιά το 2022, αφού κέρδισε το Fortnite Champion Series: Κεφάλαιο 3 Σεζόν 1/Grand Finals και κατέλαβε την τρίτη και τη δεύτερη θέση στους επόμενους δύο FNCS Grand Finals.

Εκτός από τον θρίαμβό του στους τελικούς του FNCS, είχε μια εκπληκτική χρονιά με δύο νίκες στο Duos Cash Cup και, πιο πρόσφατα, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στους εβδομαδιαίους τελικούς του Elite Cup του Νοεμβρίου. Τελικά, ο Bugha απέδειξε στον κόσμο ότι δεν προσδιορίστηκε από μία και μόνο διοργάνωση.

Αν και το όνομά του θα είναι πάντα συνδεδεμένο με τον θρίαμβο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 2023, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Fortnite, ο Bugha έδωσε μια ξεχωριστή παράσταση. Θριάμβευσε στο Grand Royale ολοκληρώνοντας το Κεφάλαιο 2. Το επόμενο βήμα ήταν η πρώτη θέση στο Κεφάλαιο 3 της σεζόν 1. Παρά τις τροποποιήσεις στο νέο κεφάλαιο, ο Bugha κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση. Στη συνέχεια τερμάτισε τρίτος την επόμενη σεζόν και δεύτερος την τρίτη. Ο Bugha ήταν επικεφαλής του FNCS στο Κεφάλαιο 3, αφού κέρδισε έναν από τους κύριους αγώνες για την ολοκλήρωση του Κεφαλαίου 2. Αφού η απίστευτη πορεία του ολοκληρώθηκε για άλλη μια φορά, επανήλθε στην πρώτη θέση στο τρίτο Major. Ένα φανταστικό παράδειγμα για το πως ορισμένοι παίκτες μπορούν να παραμείνουν στην κορυφαία κατηγορία ακόμα και μετά τις αλλαγές που έφερε η αναβάθμιση C4 S4.

Το στυλ παιχνιδιού του Bugha είναι να μπαίνει σε μάχες και να ενεργεί επιθετικά, ακόμη και όταν βρίσκεται σε μειονεκτική θέση. Έχει απίστευτο σημάδι και τεχνική. Ωστόσο, ο Bugha το τελευταίο διάστημα δεν περνάει ιδιαίτερα καλά στο παιχνίδι. Αλλάζει συχνά sens, ακόμα και keybinds. Το τρέχον meta δε βοηθάει τα πράγματα καθώς είναι πιο προσανατολισμένο σε RNG από ποτέ, και λόγω του spray meta και του lootpool στο comp, δεν υπάρχει ιδιαίτερο χάσμα δεξιοτήτων.

Ο Bugha άρχισε να κατεβάζει ταχύτητα το 2024. Πλέον αγωνίζεται για την Dignitas.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
      Συμμετέχει σε μάχες και ενεργεί επιθετικά, ακόμη και όταν βρίσκεται σε μειονεκτική θέση.       Το τελευταίο διάστημα δεν περνάει ιδιαίτερα καλά στο παιχνίδι.
      Απίστευτο σημάδι και τεχνική.       Δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα τρέχοντα meta.

# 4 Harry Pearson

Ο Harry «Veno» Pearson έγινε γνωστός το 2022 και κέρδισε την στήριξη του κοινού με τον επιθετική τεχνική του και την εντυπωσιακή σειρά από νίκες του στο Cash Cup. Ο Veno σημείωσε μεγάλη επιτυχία μαζί με αυστριακό επαγγελματία «Aqua», ο οποίος αναγνωρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους συνεργάτες ντουέτου στην επαγγελματική σκηνή του Fortnite. Οι δυο τους πραγματοποίησαν αξιοσημείωτες επιδόσεις σε τουρνουά, όπως ένα σερί συνεχόμενων νικών σε μεγάλες διοργανώσεις, μία εκ των οποίων έλαβε χώρα στον τελικό του FNCS. Δυστυχώς, αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που ο Veno και η Aqua ταξίδεψαν μαζί στο πολεμικό λεωφορείο, καθώς οι δρόμοι τους χώρισαν το καλοκαίρι μετά από τα απογοητευτικά αποτελέσματα του Cash Cup.

Εξαιτίας του χωρισμού τους, ο Άγγλος έπρεπε να βρει άλλον παρτενέρ, οπότε αυτός και ο «Queasy» δημιούργησαν το πιο διάσημο ίσως δίδυμο όλων των εποχών. Η συνεργασία των Veno και Queasy το 2022 είχε ως αποτέλεσμα μια φανταστική πορεία στο Cash Cup, τερματίζοντας δεύτεροι, πρώτοι και τρίτοι σε τρεις συνεχόμενες διοργανώσεις. Μετά από αυτό, αποδείχθηκε ότι αυτοί οι δύο προορίζονται για μεγαλεία στη σκηνή του ντουέτου. Η ομάδα ολοκλήρωσε τη σεζόν με τέσσερα κύπελλα Elite, ένα Cash Cup και μια τρίτη θέση σε έναν τελικό του FNCS. Το πιο αξιοσημείωτο επίτευγμά τους, όμως, ήταν η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο FNCS: 2022 Invitational, το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό Fortnite event της χρονιάς. Όλοι οι κορυφαίοι επαγγελματίες του κόσμου αγωνίστηκαν στο τουρνουά, ένα διεθνές live event που φιλοξενήθηκε στη Βόρεια Καρολίνα, για ένα κομμάτι από το prize pool του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Τελικά, ο Veno και ο Queasy μοιράστηκαν το 14% του τζάκποτ, δηλαδή 140.000 δολάρια.

Ο Veno μπόρεσε επίσης να επιδείξει τις ικανότητές του στο σόλο, όχι όμως τόσο επιτυχημένα όσο στο ντουέτο, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση στο LAN DreamHack Summer 2022 και τερματίζοντας στην πρώτη δεκάδα σε μερικούς διαγωνισμούς Cash Cup.

Με τον νέο του παρτενέρ «Clix», ο Άγγλος κατέκτησε δύο τίτλους το 2024: στο Fortnite Champion Series Major2: Κεφάλαιο 5, Σεζόν 3 – Week 1: Τελικοί και Duos Cash Cup: Κεφάλαιο 5, Περίοδος 3, Συνεδρία 4 Γύρος 2.

Ο Veno είναι ένας από τους καλύτερους δημιουργικούς παίκτες 1v1 στον κόσμο, έχοντας πιθανότατα παίξει περισσότερα παιχνίδια τέτοιου είδους από οποιονδήποτε άλλο επαγγελματία παίκτη. Στην πραγματικότητα, το μαχητικό του στυλ είναι πολύ μηχανικό. Ο Veno είχε παραδοσιακά ισχυρές επιδόσεις στο ξεκίνημα, αλλά τελευταία, οι επιδόσεις του στη μέση και κυρίως στο τέλος του παιχνιδιού έχουν μειωθεί. Το αποτέλεσμα είναι να δέχεται σημαντικά πλήγματα.

Η δέσμευση του Veno με την Karmine Corp μόλις έληξε και δεν έχει υπογράψει κάποιο άλλο συμβόλαιο.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
      Είναι ένας από τους καλύτερους δημιουργικούς παίκτες 1v1 στον κόσμο.       Πτώση των επιδόσεών του στη μέση και στο τέλος του παιχνιδιού σε αντίθεση με το δυναμικό ξεκίνημα.
      Αρκετά μηχανικό μαχητικό στυλ.       Δέχεται σημαντικά πλήγματα.

# 3 Aleksa Cvetković

Ένας από τους καλύτερους παίκτες της ΕΕ στην κοινότητα του pro-Fortnite είναι ο Aleksa «Queasy» Cvetković, ο οποίος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στο roster The Ultimates.

Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στον Queasy και τον Veno, επειδή τα περισσότερα από τα επιτεύγματά τους έγιναν σε ντουέτο όταν συνεργάστηκαν ως ομάδα. Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτών των δύο απίστευτα ταλαντούχων παιχτών είναι ότι ο Queasy είχε οριακά καλύτερες επιδόσεις στα σόλο, ειδικά πριν από δύο χρόνια. Ο Σέρβος κέρδισε στην πραγματικότητα τα πιο υψηλού επιπέδου τουρνουά στην ΕΕ από οποιονδήποτε άλλον. Ανάμεσα σε αυτές τις εννέα νίκες ήταν και η νίκη του Queasy με τον παλιό του συνεργάτη «Hen» στον εναρκτήριο τελικό του FNCS το 2022. Συνολικά, ο Queasy ξεπερνά τον Veno στην κατάταξη των πέντε καλύτερων παικτών Fortnite λόγω των επιπλέον νικών του σε τουρνουά και της βελτιωμένης σόλο απόδοσής του.

Φέτος, ο Queasy πήρε τον τίτλο C5S1: Fortnite Performance Evaluation – Session 5 με τον «Th0masHD» και ήταν δεύτερος μαζί με τον Δανό στο Legends Cup: Europe και FNCS 2024 – Major 1: Ευρώπη – Μεγάλοι Τελικοί. Για μία ακόμη φορά φέτος, ο Queasy ήρθε δεύτερος, αλλά με την τωρινή του ομάδα, την Twisted Minds, στο ESL Fortnite: Europe Regional – Εβδομάδα 7.

Η ευφυΐα του τον κάνει να ξεχωρίζει, καθώς του επιτρέπει να καταστρώνει νικηφόρες στρατηγικές και να παίζει με επιδεξιότητα. Αναμφίβολα ο Queasy είναι ο ικανότερος αρχηγός εντός παιχνιδιού (IGL) και ο καλύτερος στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων των fraggers. Μεταξύ των ελαττωμάτων του παιχνιδιού του είναι η ανικανότητά του να εντοπίζει όπλα αιφνιδιασμού και η τάση του να μπαίνει στα endgames με άδεια χέρια όσον αφορά τα λάφυρα.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
      Καταστρώνει νικηφόρες στρατηγικές.       Ορισμένες φορές δεν καταφέρνει να βρει όπλα αιφνιδιασμού.
      Ο καλύτερος στην μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων των fraggers.       Ολοκληρώνει παιχνίδια χωρίς λάφυρα.

# 2 Iwo Zając

Ο 19χρονος Πολωνός φαινόμενο βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας μας. Για τους λάτρες του pro-Fortnite, ο Iwo «Setty» Zając είναι ένας άνθρωπος που δε χρειάζεται συστάσεις. Κέρδισε τις δύο μεγαλύτερες ετήσιες διοργανώσεις, το DreamHack Summer και το FNCS: Invitational (και οι δύο το 2022). Εξαιτίας αυτού, ο Πολωνός έχει αποκτήσει τη φήμη του παίκτη μεγάλων σκηνών στην κοινότητα του Fortnite, γεγονός που δείχνει ότι αποδίδει καλά υπό πίεση, όπως στις πολυάριθμες ζωντανές διοργανώσεις.

Ο Setty δεν ήταν πάντα γνωστός για την αυτοκυριαρχία του και τα δημόσια αστεία του κατά τη διάρκεια των τουρνουά. Στην πραγματικότητα, όταν έπαιζε με τον πρώην παρτενέρ του στο ζευγάρι «Chapix» δυσκολευόταν να δημιουργήσει κάποιου είδους εντύπωση. Έπειτα από μια σειρά μη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων, οι δυο τους πήραν την απόφαση να χωρίσουν και αυτός ο χωρισμός άνοιξε το δρόμο για μια εκπληκτική συνεργασία μεταξύ των δύο πολωνικών φαινομένων, του Setty και του «Kami». Αυτοί οι δύο κατέστρεψαν αντιπάλους και πήραν τους σημαντικότερους τίτλους. Έγιναν μια τρομερή δύναμη λόγω της άμεσης συντροφικότητας και του συμπληρωματικού τρόπου παιχνιδιού τους και η νίκη τους στο FNCS: 2022 Invitational ουσιαστικά εδραίωσε τη θέση τους ως οι αδιαφιλονίκητοι κυρίαρχοι των ντουέτων Fortnite. Ο Setty και ο Kami βρίσκονται στην πρώτη και τη δεύτερη θέση της λίστας μας, επειδή, για να το θέσουμε απλά, κανείς δεν ήταν καλύτερος τα τελευταία χρόνια. Ο Setty πήρε αρκετούς τίτλους μετά το 2022 (φυσικά μαζί με τον Kami): Fortnite Champion Series Major1: Κεφάλαιο 4 Σεζόν 1 – Εβδομάδα 3: Finals το 2023, Fortnite Champion Series Major2: Κεφάλαιο 4 Σεζόν 1 – Εβδομάδα 3: Finals το 2023, Duos Cash Cup: Κεφάλαιο 4 Σεζόν 3 – Συνεδρία 2 Γύρος 2 το 2023, Duos Cash Cup: Κεφάλαιο 4 Σεζόν 4 – Συνεδρία 3 Γύρος 2 το 2023, και Duos Cash Cup: Κεφάλαιο 5 Σεζόν 1 – Συνεδρία 4 Γύρος 2 το 2024.

Η στρατηγική του Setty περιλαμβάνει το να ξεγελάει τους αντιπάλους του και να δίνει προτεραιότητα στο να βρίσκεται στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή αντί να κατακερματίζει το δρόμο προς τη νίκη. Προσεγγίζει πάντα το παιχνίδι με στρατηγική και όχι με επιθετική νοοτροπία. Ο Setty είναι ο καλύτερος tarper στην ΕΕ. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι τόσο καλός στα σόλο όσο θα περίμενε κανείς από έναν παίκτη του βεληνεκούς του και έχει λίγο μικρότερη διάρκεια στις τοποθετήσεις του από κάποιους από τους καλύτερους παίκτες Fortnite.

Ο Setty είναι μέλος της ομάδας Manchester City Esports.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
      Προσεγγίζει το παιχνίδι με στρατηγική και όχι με επιθετική νοοτροπία.       Δεν έχει διάρκεια στις τοποθετήσεις του.
      Ο καλύτερος tarper στην ΕΕ.       Δεν είναι τόσο καλός στα σόλο για έναν παίκτη του βεληνεκούς του.

# 1 Michał Kamiński

Ο Michał «Kami» Kamiński είναι η κορυφαία μας επιλογή για τον καλύτερο παίκτη Fortnite αυτή τη στιγμή. Για άλλη μια φορά, οι περισσότερες νίκες των ντουέτων στη λίστα μας κερδήθηκαν με μικρή διαφορά μεταξύ των δύο ατόμων. Είναι δύσκολο να καθοριστεί εάν είναι ανώτερος ο Kami ή ο Setti, επειδή είναι σχεδόν ίδιοι από κάθε άποψη και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πού θα βρισκόταν ο ένας ελλείψει του άλλου. Παρ’ όλα αυτά, ο Kami είχε οριακά καλύτερες επιδόσεις από τον Setty στα κύπελλα σόλο και μάλιστα αναδείχθηκε νικητής σε μερικούς διαγωνισμούς σόλο που ο Setty δε μπόρεσε να κερδίσει.

Εν τέλει, ο Setty και ο Kami είναι σχεδόν το ίδιο, κάτι που σημαίνει ότι και οι δύο ξεχωρίζουν από το πλήθος και είναι αναμφισβήτητα οι δύο κορυφαίοι παίκτες στο ανταγωνιστικό Fortnite αυτή τη στιγμή.

Ο Kami έχει καλύτερες τοποθετήσεις από τον Setty και είναι πολύ καλύτερος στα σόλο. Έχει απλά τέλεια τεχνική (για παράδειγμα, ο τρόπος με τον οποίο επαναφέρει αμέσως την επεξεργασία του και τοποθετεί ράμπες μετά τα χτυπήματα). Μερικές φορές, σκοπεύει με no-scope (no-scope είναι ένα frag με ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή που δεν εστιάζει πλήρως) και πεθαίνει από το spawn λόγω προσγείωσης σε λάθος τοποθεσίες.

Πρόσφατα ο Kami εντάχθηκε στους Gaimin Gladiators.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
      Τέλεια τεχνική.       Ενίοτε σκοπεύει με no-scope.
      Πολύ καλός στα σόλο.       Ενίοτε προσγειώνεται σε λάθος τοποθεσίες.

Η Δημοτικότητα του Fortnite

Μέχρι το 2024 το Fortnite απαριθμούσε περίπου 650 εκατομμύρια εγγεγραμμένους παίκτες. Κατά μέσο όρο, 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι παίζουν Fortnite καθημερινά (στατιστικά στοιχεία από τον Οκτώβριο του 2023). Αυτό είναι εκπληκτικό για ένα παιχνίδι που πλησιάζει στο τέλος του έβδομου έτους του, ειδικά υπό το πρίσμα των προβλημάτων με τα διάφορα καταστήματα εφαρμογών και κάποια άλλα ζητήματα.

Η Epic Games που ανέπτυξε το παιχνίδι είναι υπεύθυνη για την ανάδειξή του στον πιο δημοφιλή τίτλο Battle Royale που έχει γίνει ποτέ. Το διασκεδαστικό gameplay και οι τακτικές αναβαθμίσεις του παιχνιδιού συμβάλλουν στο μεγάλο αριθμό των χρηστών του. Το Fortnite αποτελεί σημαντικό κομμάτι της λαϊκής κουλτούρας και είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό παιχνίδι. Έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως ο Eminem και έχει διοργανώσει εκδηλώσεις όπως το LEGO Fortnite, οι οποίες προσελκύουν νέους παίκτες και διατηρούν το ενδιαφέρον της κοινότητας. Το 2023, το Fortnite κατέρριψε ένα νέο ρεκόρ όταν σημείωσε 44,7 εκατομμύρια παίκτες σε μία μόνο ημέρα, αποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη κυριαρχία του στην αγορά παιχνιδιών.

Αυτή τη στιγμή, το Fortnite είναι το πέμπτο πιο δημοφιλές παιχνίδι eSports με βάση την παρακολούθησή του. Με 218 συνολικά τουρνουά, το παιχνίδι έφτασε στο μέγιστο ποσοστό τηλεθέασης φέτος το Φεβρουάριο (25 Φεβρουαρίου: 739.575 θεατές).

Πού μπορείτε να παρακολουθήσετε τους σπουδαιότερους παίκτες Fortnite στα υπόλοιπα τουρνουά του 2024.

Υπάρχουν 19 εκδηλώσεις Fortnite προγραμματισμένες για το εγγύς μέλλον. Υπάρχει ένα εποχιακό FNCS, κύπελλα μετρητών και κύπελλα κατάταξης. Φυσικά, το πιο αναμενόμενο Fortnite event της χρονιάς, όσον αφορά το βραβείο, είναι το FNCS 2024 – Global Championship, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 7-8 Σεπτεμβρίου 2024 στο Fort Worth του Τέξας, στις ΗΠΑ, με τη συμμετοχή 50 ντουέτων.

Αν στοιχηματίζετε στο Fortnite, θα πρέπει να γνωρίζετε ποιοι είναι οι κορυφαίοι παίκτες αυτή τη στιγμή. Στη συνέχεια, θα πρέπει να βρείτε μία στοιχηματική εταιρία που να έχει εκτεταμένη προσφορά. Φέτος, αυτοί οι παίκτες θέλουν να πάνε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο. Πρόκειται για εξαιρετικά εξειδικευμένους παίκτες του παιχνιδιού που μόνο καλύτεροι μπορούν να γίνουν στο μέλλον. Οι σπουδαιότεροι παίκτες είναι συνήθως ένα έξυπνο στοίχημα, οπότε αν θέλετε να στοιχηματίσετε σε streamers Fortnite ή επαγγελματίες παίκτες, τότε θα πρέπει σίγουρα να ελέγξετε αυτούς τους παίκτες.

Ποιο από τα παρακάτω ντουέτα της λίστας μας έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FNCS 2024;

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιος είναι ο νικητής του πρώτου επίσημου τουρνουά Fortnite;
Ποιος κέρδισε το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Fortnite;
Πόσο δημοφιλές είναι το Fortnite όσον αφορά την τηλεθέαση σε σύγκριση με άλλα παιχνίδια eSport;